Risicovoet

Risicovoet, de medisch pedicure
Een risico voet is een voet waarbij ten gevolge van een ziekte of andere oorzaken een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

Kunnen o.a. de oorzaak zijn van een risicovoet.

De behandeling van een risicovoet verschilt dan ook op een aantal punten met de standaard-behandeling.
Het doel hierbij is om de zorg rondom de cliënt met de risicovoeten te optimaliseren, om zo complicaties te voorkomen of te vertragen en eventuele klachten te verminderen.

Voor deze behandeling wordt speciaal instrumentaria en verzorgingsproducten gebruikt omdat de huid dun, kwetsbaar en gevoelig is.  Extra zorg is nodig vanwege mogelijke pijn en stijfheid of ongevoeligheid door neuropathie.

Ik werk volgens de richtlijnen weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de arts. Ook werk ik op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders en heb een contract bij de ketenzorg.
Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt de Diabetische en Reumatische voeten vergoed, dit kunt u navragen bij u zorgverzekeraar.

Kwaliteitsbewaking
Ik heb me laten registreren in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP) en voldoe op deze manier aan de onderstaande kwaliteitsnormen :

  • Het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbo en milieu.
  • Het naleven van de door de branche ontwikkelende Richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus, reumatische aandoeningen en risicovoeten.